RIMSKY’S
HORNS

RIMSKYS-HORNS, UW HOORN EXPERT !
Eric Borninkhof van Rimskys-Horns is dé autoriteit op het gebied van nieuwe en gebruikte hoorns. Eric heeft zelf jarenlang muziek gemaakt op het hoogste niveau, zoals bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine en het Radio Symfonie Orkest. Hij adviseert al meer dan 25 jaar mede-hoornisten bij de keuze van hun ideale instrument. Beroepsmuzikant of amateur, Eric weet voor iedereen en voor iedere beurs de juiste hoorn te vinden. Ook als daar een lange zoektocht voor nodig is.


Honderden hoornisten wereldwijd (van Noorwegen tot Nieuw-Zeeland en van Maastricht tot Den Helder) zijn u voorgegaan en komen regelmatig terug voor upgrades, inclusief inruil tegen marktconforme prijzen van de oude hoorn. Zowel de topmerken als Gebr. Alexander, Paxman, Engelbert Schmid, Ricco Kühn, Yamaha, Jungwirth, Finke als ieder ander merk van uw voorkeur kan door Rimskys-Horns geleverd worden. Of u nu op zoek bent naar een natuurhoorn, triple hoorn of Weense hoorn, alles is mogelijk. Kortom, Rimskys-Horns heeft een groot en wisselend aanbod van kwalitatieve nieuwe en gebruikte hoorns.

Naast grote vakinhoudelijke kennis onderscheidt Rimskys-Horns zich met zijn uitstekende service, ook na aankoop. Zo kunt u terecht voor (jaarlijks) onderhoud en reparatie. Daarbij is in overleg een vervangende hoorn beschikbaar voor u. Rimskys-Horns staat altijd klaar bij nood, voor reparaties (in overleg zelfs op locatie) of directe levering van een vervangend instrument. Het aanmeten van een passend mondstuk behoort ook tot de service van Rimskys-Horns.

Bijzonder: Vanwege de warme banden met Gebr.Alexander en de nauwe samenwerking met dr. Horn (Hans Herrmann, voormalig hoofd verkoop) kunt u samen met Rimskys- Horns uw nieuwe hoorn ter plekke uitzoeken in Mainz. En vanzelfsprekend heeft Rimskys-Horns een groot aanbod aan kwalitatieve accessoires, zoals stevige fiberglas hoornkoffers/gigbags, dempers, mondstukken en allerhande onderhoudsmiddelen.


Over mij
Hallo, ik ben Eric Borninkhof (1966). In 1994 heb ik Rimskys-Horns opgericht (inschrijving KvK in 2012) omdat ik niets leuker vind dan het vinden van de juiste hoorn voor elke hoornist, van beginner tot beroeps. Vanaf 2017 ben ik hier fulltime mee bezig. Ook ben ik al jarenlang hoorn consultant voor Gebr. Alexander-Mainz.

Mijn eerste ervaringen als hoornist heb ik als 9-jarig broekie opgedaan bij de Koninklijke Almelose Harmonie. En toen was ik verkocht; ik wilde de muziek in. Na het Conservatorium te Enschede en Den Haag heb ik in Maastricht mijn DM-diploma en UM-diploma behaald bij Proff. Erich Penzel.  Hierna een vervolgstudie bij Proff. Günther Högner te Wenen (voormalig Solo-hoornist Wiener Philharmoniker). Masterclasses bij o.a: Hermann Baumann, Peter Damm en William (Bill) Vermeulen (Solo- Hoorn Houston Symfonie Orkest). 

In 2013 heb ik het Horn-Maintenance & Repair-Certificaat- Gebr.Alexander, Mainz behaald om mijn servicemogelijkheden als reparateur uit te breiden.

Dutch Brass Quintet

Hoorn Consultant
 Fa.Gebr.Alexander-Mainz

Orkestervaring:

 • Van 2004 t/m 2013: derde hoornist van de Radio Kamerfilharmonie te Hilversum.
 • 2001: derde Hoornist van het Nederlands Radio Symfonie Orkest te Hilversum
  onder leiding van Eri Klas en Hans Vonk.
 • 1992: 1ste Hoornist Marinierskapel der Koninklijke Marine  te Rotterdam geworden.
 • 1986-2013: Freelancer bij o.a. Koninklijk Concertgebouw Orkest, Nederlands
  Philharmonisch Orkest, Orkest van het Oosten, de Orkesten van het Muziek
  Centrum van de Omroep te Hilversum, Rundfunksymfonie Orchester Berlin,
  Bochum Symphoniker, Philharmonica Hungarica etc.
  Tijdens mijn studie vele mooie projecten zoals:
 • Pacific Musik Festival Orchestra in Sapporo (Japan) o.l.v. Michael Tilson Thomas, Neëme Yarvi en Yutaka Sado.
 • Deutsch-Russische Junge Philharmonie o.l.v. Valerie Gergejev.

 • Schlesswig Holstein Musik Festival Orchester  o.l.v Leonard Bernstein, Sir Georg Solti  en Christopher Eschenbach
 • voor mijn dienstplicht: hoornist bij het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.
 • Nationaal Jeugdorkest,
 • Nationaal Jeugd Harmonie Orkest,
  Verder veel activiteiten op bij koper- en blaasensembles zoals:
  – het Dutch Brass Quintet,
  – het Koperkwintet van de Marinierskapel,
  – het Nederlands Koper Ensemble,
  – Boreas Ensemble,
  – Holland Wind Players (voormalig Triebensee Ensemble).
 • Cd: Paradigma: Mozart 2e Hoornconcert, solist i.s.m Netherlands Clarinet Choir (NCC CD-9601-2)
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 artikelen - 0,00
nl_NLNL